Vikt

Idag ställde jag Milli på vågen... Hon väger 13,5 kg :)
Ca 43 cm i mankhöjd..
Det börjar bli en stor tjej...
Hon är så himla söt med sina tejplappar på öronen.. Har tejpat in en femkrona på varje öronsnibb så det ska bli lite tyngd.. När en Boxer valp tappar sina tänder så brukar örat att resa sig och då lägga sig bakåt. Men om man tejpar öronen som Milli så får hon förhoppningsvis fina öronen som kommer "hänga"..








Dagens gåta:
När säger Amerikanerna god natt?


Kommentarer
Postat av: Ida & Uffe

Hejsan! vad söt hon är! Det märks då både till utseende och sätt att Milli och Uffe är syskon! Dålig på inkallning och solnjutare är Uffe också :)

Uffe vägde igår 17,8 kg, så han är lite större...;) hoppas att det inte fortsätter i denna raska takt, måste ju få han väldresserad innan han blir föör stor!

På söndag är det äntligen dags för valpkurs, då får vi se hur det yrvädret sköter sig!

Det var intressant att se att ni tejpat Millis öron, vi har funderat på det en par veckor nu, öronen ser ut som dom ska nu, men jag tror att vi tar på lite tejp i alla fall...man kommer ju att ångra sig bittert om man inte tejpat och han får pitbull öron ;)

Kul att titta in på eran sida lite nu och då och se vad som händer hemma hos er!

Hade fint!

2010-10-28 @ 15:53:25
URL: http://uffe.in
Postat av: Svar till Ida & Uffe

Hejsan... Jo som sagt det syns att dom är syskon :) När vi va och hälsa på i Linghem innan vi hade bestämt oss för någon valp så var jag faktiskt mest intresserad av eran uffe. :) Tycker han är så himla fin.. Men sen bestämde vi oss för att vi ville ha en tik :) Det där med inkallningen kanske går i släkten då :) Vi ska faktiskt träffa en tjej på lördag som är lite kunnig om valpar och ska ge oss lite tips på hur man kan träna på inkallning.. Det behövs så att säga :) Ibland är hon jätte duktig men så fort hon är upptagen med något "jätte intressant" så verkar det som om hon är hel döv :)

Det finns tyvärr inga valpkurser här i Västervik.. Så vi försöker själva så gott det går.. Hon är duktig tycker vi. Hon kan sitt, ligg, high five, stanna, backa, varsågod, gå som en 8 mellan benen på oss(om man lockar med godis) och rulla runt om man hjälper henne först så hon ligger på sidan :)

Men som sagt det är inte alltid hon vill lyssna, men oftast :) Det viktigaste för oss nu är att träna på inkallning som sagt och att kunna lämna henne ensam hemma... I bilen är det inga problem men i lägenheten så går det inte.. Kan ni lämna Uffe ensam hemma?

Vägar han 17,8 kg :) där ser man :) Vi har lite mailkontakt med Visslas husse och matte och hon väger tydligen runt 17 kg.. Men det är bara bra att Milli väger lite mindre för att vi bor högst upp i en lägenhet utan hiss så vi får bära henne upp och ner hela tiden :)

jag tänkte på en sak... är Uffe morgontrött? för att Milli är fruktansvärt morgontrött :)

Jo vi bestämde oss här för att tejpa Millis öron.. Vi själva tyckte inte det var så farligt men vi va i en djuraffär för ett par dagar sedan. Och hon som jobbar där har själv en Boxerhund. Och då såg hon med en gång att Milli har tandlossning på öronen och att hon va lite svullen i ansiktet. Och hon tyckte vi skulle börja tejpa.. Vi fick rådet av Lotta i Linghem att man skulle vika öronen och sen tejpa.. Vi provade det först men hon tyckte inte om det.. Hon kliade på öronen hela tiden och så lossnade tejpen. Så jag sökte lite på internet på tips hur man annars kunde tejpa.. och då hitta vi detta tips med att ta en femkrona på varje öronsnibb... och det funkar jätte bra.. hon knappt bryr sig om det.. När man är ute och går så kan man få några frågor om vi har kuperat hennes öron :)

Ha det så bra så hoppas ja vi hörs snart igen

2010-10-29 @ 02:47:33
URL: http://boxernmilli.blogg.se/
Postat av: VISSLA

Hej här kommer några rader från VISSLA:s husse!



25/10 vägde VISSLA 16,9 kg med mankhöjd 47 cm, att få Vissla stå stilla så man hinner mäta höjden är ett konststycke för sig i och med intresset för tumstocken.

Det är skojigt att se när hunden blir fullvuxen hur han försöker få plats med alla fötterna på vågen, båda våra förra Boxrar som vi haft sedan valp har vi vägt på badrumsvågen, (hunden före Vissla var en Boxerhane (Boyar) på ca 40 kg).

Det du skriver om tejpade öron är intressant, vår andra Boxer i turordningen var 6 månader när vi köpte honom då hängde öronen felvikta, vi trodde då inte att man kunde tejpa öronen men vi vek öronen och tejpade med leukotejp? och öronen blev senare perfekta.

Det där med inkallning är ett kapitel för sig, enda trösten är väll att man tydligen inte är ensam om detta, med Vissla har vi kommit på att det går åt mycket godis innan man närmar sig huset där vi bor för att locka till sig hennes intresse samt att vi försöker på olika vis göra oss så intressanta som möjligt, lyckas vi inte med detta stannar Vissla nedanför trappan vid huset och funderar ett tag sedan tar hon ett sprintlopp till andra sidan huset och där hittar hon minst hundra saker att undersöka, men med list och lämpor går det bättre och bättre.

Vi har gått fyra gånger (av totalt 10 gånger) på valpkurs med Vissla och då fungerar det förhållandevis bra men inkallning.

Beträffande morgontrött så passar Vissla oss utmärkt hon är lika morgontrött som husse och matte i ”varje fall som husse”.

VISSLA är anmäld till valputställning 14/11 vid Mjölby samt den 21/11 vid Eskilstuna.

Kan tillägga att husse som varit Boxerägare i nästan 40 år aldrig varit på en hundutställning förrän Boxerspecialen vid Alvesta 5/9 i år, och anledningen då var bland annat att försöka komma i kontakt med uppfödare för att höra deras valpplaner framöver.

Matte har varit på några hundutställningar tillsammans med vår dotter Lena som för övrigt under många år ägnat intresse åt rasen Pumi, som hon i utställning nått stora framgångar med.

För att inte VISSLA skall bli helt utskämd på utställning kommer husse och matte lämna över handhavandet till Lena.

På facebook har jag lagt in flera bilder på VISSLA under Ingemar Johansson med lite letande hittar man bilden med VISSLA i profil.



Mvh

Ingemar/Birgith samt VISSLA

2010-10-29 @ 20:14:35
Postat av: Linda

Hej igen :)

Vad kul att ni ska till Mjölby... Vi har bara hört talas om det en snabbis av Lotta i Linghem.. Men vi är väldigt intresserade av att också åka dit.. vet ni vart man anämler sig och vart man hittar lite mer information ?? För det skulle ju vara jätte kul att ses där :)

Jag ser på korten att Vissla är större än Milli... När dom var valpar så såg man ingen skillnad... Hon kanske blir en lite mindre boxer... Inget oss emot :)

Så ni har varit boxerägare så länge :) så kul... då kanske man kommer slänga iväg någon fråga lite då och då...

Borstar ni tänderna på Vissla ?? och Hur går det med att lämna henne ensam hemma ?? Några tips på det :) ??

Hoppas vi hörs av snart igen...

kram linda, fabian och milli

2010-11-03 @ 12:50:53
URL: http://boxernmilli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0